Skip to main content

24 Ağustos Salı günü 5.’sini düzenlediğimiz UXtalks, UX Strateji konusu ile KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezinde gerçekleşti. UX ve Kullanılabilirlik alanındaki profesyonellerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, öğrenciler ve KWORKS hızlandırma programında yer alan girişimler de yerlerini aldı.

5.UXtalks, UXservices Yönetici Ortağının 2016 UX/UI Trendleri başlıklı açılış konuşması ile başladı. UX tasarımında hangi yaklaşımların “iyi”, hangilerinin “daha da iyi” olduğu konulu konuşmanın, ilgi çekici diğer bir yanı ise birçok projede hızlıca uygulanabilecek, UX önerileriydi.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Uzman Psikolog Selin Kumral Alkan, UX ve Psikoloji arasındaki bağlantıya ve kullanıcı araştırmalarında psikolojiden nasıl beslenilmesi gerektiğine değindi.

Arçelik’te Kıdemli Uzman olarak görev yapan Duygu Aşureciler ile Arçelik UX ve İnovasyon Uzmanı Fatih Arslan, fiziksel ürünlerde yürüttükleri UX süreçlerinden bahsederek, küçük ev aletleri için uyguladıkları kullanılabilirlik testlerinden bazı örnekler paylaştılar. Çoğumuzun alışık olduğu dijital işlerden farklı olarak, fiziksel ürünlerin testlerine dair yapılan bu sunum, etkinliğin özellikle ilgi çeken kısımlarındandı.


Etkinliğin final konuşmacısı, ozan.com PM ve UX Sorumlusu Akar Şümşet ise Startup’lara -ya da herhangi bir nedenle hızlı hareket etmek isteyen herkese- özel olarak “Strateji ve Uygulamaları için UX” adlı sunumunda gerçek örneklerden yola çıkarak pratik ve hayat kurtarıcı ipuçları verdi.

Tüm katılımcı ve konuşmacılarımıza teşekkür ederiz, bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere.

UXtalks #5 fotoğraflarına ve sunumlara buradan ulaşabilirsiniz.