Skip to main content

14 Temmuz günü Intertech bünyesinde gerçekleştirilen Inter-Talks etkinliğindeydik. UXservices yönetici ortakları ile Intertech Kullanıcı Deneyimi Ekip Lideri Ceyda Güzel’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Intertech IT ekibinden yoğun bir katılım oldu.

Öne Çıkan Konular

Sunumlardan öne çıkan konular:

  • Kurum içinde UX, kimin sorumluluğunda olmalı? UX rollerinin yeni yeni kendine yer bulduğu süreçte, bu rolün IT içindeki farklı rollerin sorumluluğunda olması gerektiği,
  • İş biriminden Analist’e, Yazılımcı’dan Tasarımcıya, UX aktiviteleri için uygulayabilecekleri basit teknikler,
  • Kurum içinde bir UX rolünün/ekibinin bulunmasının faydaları.

Etkinliğin açılışını Denizbank GMY’lerinden Dilek Duman yaparken, müşteri deneyiminin kurumları için öneminden bahsetti. Kapanış konuşmasını ise Intertech CEO’su Ömer Uyar yaptı ve UXservices tarafından Intertech için yapılan danışmanlık çalışmasının öneminden bahsetti.

Uzun süredir danışmanlık kapsamında güzel çalışmalar gerçekleştirdiğimiz Intertech ekibi ile bu etkinlikte yer almak bizlere gösteriyor ki, Intertech kurum içinde UX kültürünün yaygınlaştırılması konusunda meşaleyi büyük bir özveri ile yaktı. UX bakış açısının kurum kültürü haline gelmesinin kolay bir yol olmadığını birçok projede gözlemliyoruz. Fakat aynı şekilde bu eğilimin gittikçe arttığından şüphemiz yok.

UX konusundaki özverili çalışmaları ve nazik davetleri için Intertech ekibine teşekkürlerimizi sunarız.