Skip to main content

Avrupa’nın en seçkin test ödülü etkinliklerinden European Software Testing Awards’da, “En İyi UX Testi” kategorisinde üst üste 2. kez finale yükselmiş olmanın ve ülkemizde bu başarıya ulaşmış ilk Kullanıcı Deneyimi Servis Sağlayıcısı şirket olmanın gururunu yaşıyoruz!

“Test Oscarları” olarak da anılan The European Software Testing Awards, 5 yıldır Yazılım Testi ve Kullanılabilirlik Testi alanındaki başarılı projeleri ödüllendiriyor. Global ölçekte hizmet veren FMCG markasının yeni Service Design projeleri için sunduğumuz destek ve metodolojimiz ile katıldığımız yarışmada yüzlerce başvuru arasından finale kalmayı başardık.

UXservices olarak, 21 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek olan ödül töreninde, “Best User Experience (UX) Testing in a Project” dalında birincilik için yarışacağız.

Peki Hangi Kriterler Doğrultusunda Finale Kaldık?

Oldukça detaylı incelemelerin gerçekleştirildiği jüri elemesi sürecinde, aşağıdaki kriterler doğrultusunda metodoloji, yaklaşım ve yönetimsel anlamda projemiz değerlendirildi:

  • Araştırma Kalitesi Kriterleri

Projede gerçekleştirilen Kullanıcı Araştırmaları, proje gereksinimlerine uygun ve yüksek bir kalite algısı çerçevesinde yapılmış mı?
– Kullanıcı algısı ve etkileşim değerleri öncelikli olarak incelenmiş mi?

  • Metodoloji Kalitesi Kriteri

Projede inovatif bir yaklaşım benimsenmiş mi? Bu yaklaşım doğru şekilde organize edilmiş ve uygulanmış mı?

  • Zaman ve Bütçe Yönetimi Kriteri

Proje planlaması diğer paydaşların ve projenin zaman ve bütçe kısıtları göz önüne alınarak yapılmış mı? Proje bu planlamaya uygun şekilde tamamlanmış mı?

  • Çözüm Odaklılık Kriteri

Süreçte karşılaşılan zorluklar ve engeller başarılı bir şekilde atlatılabilmiş mi?

  • Sonuç Kriteri

Proje sonunda proje hedeflerine ve tanımlı başarı kriterlerine ulaşılabilmiş mi?

Projelerimizde faydalandığımız uluslararası metodolojiler ve teknikler, bunun yanı sıra da titiz çalışma ve proje yönetimi anlayışımız sayesinde “Best User Experience (UX) Testing in a Project” kategorisinde finalist olma başarısını yakaladık ve umuyoruz ki 21 Kasım’da Londra’da düzenlenecek olan ödül töreninden de ödülle döneceğiz. 🙂

Gizlilik nedeni ile -henüz- isimlerini paylaşamasak da; hem proje, hem başvuru sürecinde desteklerini esirgemeyen müşteri tarafındaki paydaşlarımıza ve elbette ki ekip arkadaşlarımıza teşekkür ve tebriklerimizi sunarız.

European Software Testing Awards ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.