Skip to main content

11 Temmuz Salı akşamı 6.’sını düzenlediğimiz UXtalks etkinliğimizin konusu Oyunlaştırma ve Hikaye Anlatıcılığıydı. TEDxReset’in Kuratörü Ali Üstündağ ve oyunlastirma.co’dan Ercan Altuğ Yılmaz’ın harika katkılarıyla Kolektif House Levent’in güzel ortamında gerçekleştirdiğimiz etkinliğe 100’ü aşkın sayıda UX uzmanı ve meraklısı katıldı.

UX + Storytelling + Gamification = ?

UXservices, açılış konuşmasında etkili Kullanıcı Deneyimleri tasarlanırken günün konusu olan Hikaye Anlatımı ve Oyunlaştırma öğelerinden ne şekilde faydalanılabileceğini örneklerle vurgulayarak mikrofonu Ali Üstündağ’a iletti.

Ali Üstündağ ile Hikaye Anlatımı (Storytelling)

TEDxReset’in kuratörü Ali Üstündağ, Storytelling’i kişisel hikayesi ve başka hikayelerle birleştirerek tarifledi. Ayrıca, TED’in “Ideas Worth Spreading” (Yaymaya Değer Fikirler) sloganının hikaye anlatıcılığı ile bağlantısını anlattığı kısımda ülkemizden ve dünyadan çeşitli TED konuşmalarından kesitlere yer verdi.

Ercan Altuğ Yılmaz’dan Oyunlaştırma (Gamification) Pratikleri

Kısa bir kahve arasının ardından yeniden devam eden UXtalks’ta sahnede oyunlastirma.co’dan Altuğ Yılmaz vardı. “Gamification 101” tadında geçen konuşmasında konu ile ilgili çok değerli bilgiler aktararak kullanıcı deneyimi tasarımında bu konseptin ne şekilde kullanılabileceğini ayrıntıları ile aktardı.

Oyunlaştırma dinamikleri, yöntemler, metodolojiler, kaynaklar ve hatta incelenecek app’ler ile dolu sunumunun ardından, tüm katılımcılara oynattığı bol koşturmacalı, yer yer stresli, fakat ödüllü “insan tombalası” oyunu ile kitap ve UXistanbul bilet ödüllerini kazananlara dağıttı.


Tüm katılımcılara, konuşmacılara ve ev sahibimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
Bir sonraki UXtalks etkinliğinde görüşmek dileğiyle…

– UXservices