Skip to main content

UXservices ekibi olarak Kültür Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ne öğrencilere kullanıcı deneyimi, kullanılabilirlik ve kullanılabilirlik testi konularından bahsetmek ve deneyimlerimizi aktarmak üzere konuk olduk.

Sektöre dinamik yaratıcı ve yenilikçi bireyler kazandırmaya yardımcı olmak için kullanıcı deneyimi, kullanılabilirlik, kullanılabilirlik testi gibi konularını benchmark örnekleriyle birlikte etkinlikte paylaştık. Yoğun ilgi ve talep gören konuşmamızda öğrencilerin kariyer hedeflerini geliştirmelerine ve yönlendirmelerine yardımcı olacak bilgiler verdik.

Kullanıcı deneyimi tasarımında göz önünde bulundurulması gereken tavsiyelerden, kullanıcı odaklı tasarımlar yapmaktan ve bunların etkileşimlerini incelemekten bahsederken aynı zamanda sektörden örneklerle konuyu pekiştirdik. Diğer yandan kullanıcı deneyiminin hislerle, insanla ilgili olduğu konularına da değindik. Bu anlatının içerisinde uluslararası standartlardan, iyi bir kullanıcı deneyimi nasıl tasarlanır konularına kadar çeşitli bilgiler aktardık.

Sektörün geçmiş yıllardan günümüze kadar geldiği konumu ve nelerin değiştiğinden, geliştiğinden bahsettiğimiz bu etkinlikte çeşitli gündemlere değindik.

Ekibimizden Ahmet Erşanlı ve Zeynep Kuzhan’ın katılımı ile gerçekleştirilen eğitimin ardından, öğrencilerle yaklaşık 1 saat süren bir workshop gerçekleştirdik. Bu workshop’ta Jakob Nielsen’ın kullanılabilirlik kriterlerini baz alarak öğrencilerden bu kriterleri göz önünde bulundurup bir uzman görüşü raporu oluşturmasını istedik. Kullanılabilirlik bulguları ve çözüm önerileri sunan öğrencilerin sonuçlarını değerlendirerek bilgi ve eğlence dolu keyifli saatler geçirdik. İlgi ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.