Skip to main content

UXservices olarak 4 Eylül’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Artinternational Sanat Fuarı’ndaydık. Fuar sonrası Sanat ve UX ilişkisi hakkındaki düşüncelerimizi UXservices tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen UXtalks etkinliği sırasında birbirimizle paylaştık. Öne çıkanlar:   

1.Kullanıcı deneyimi tasarımı ve kullanılabilirlik testlerinde “designer mental model” yerine “user mental modelin” ön plada tutulması için kullandığımız Mind Mapping ve Emphaty Mapping gibi tekniklerin önemi:

Edgar Degas: “Art is not what you see but what you make others see“. 

2.      Lean UX ile Expressionism sanat akımı aynı mottoyu paylaşıyor: 

blank

“A picture worths a thousand words”

3. Teknolojik ürünlerin kullanıcı deneyimi tasarımına sanat bakış açısının katılmasının önemi:

blank

Steve Jobs: “It’s technology married with liberal arts and humanities, that yields results that make our hearts sing”; “start with the customer experience and work back toward the technology – not the other way around.”

4. Effective UX design = High productivity:

blank

“Picasso’nun hayatı boyunca 10.000’den fazla eser üretmesi”

5. Kullanıcı deneyimi tasarımında ve kullanılabilirlik testlerinde kullanıcıların bulunduğu gerçek ortamlarda analizler yaparak context (bağlam) boyutunu dikkate almanın önemi:

blank

“İzlenimci (impressionist) sanat akımını temsil eden Monet, Cezanne, Pisarro, Renoir gibi ressamların resimlerini atölye yerine açık havada yapmaları.”