Skip to main content

29 ülkede eş zamanlı şekilde organize edilen 76 farklı etkinlik ile kutlanan, Dünya Kullanılabilirlik Günü (World Usability Day) ülkemizde de UXPAistanbul organizasyonu ile Doğuş Yayın Grubu ev sahipliğinde Doğuş Center Maslak’ta gerçekleştirildi.

Dünya Kullanılabilirlik Günü’nün bu yılki teması “Inclusion through User Experience” (Birleştiren Kullanıcı Deneyimi) konusuydu. Bu doğrultuda konuşmacılar Universal Design, Erişilebilirlik, Global Kullanıcı Deneyimi, İşbirliği gibi konulardan bahsettiler.

Neden Daha Erişilebilir Ürünler Tasarlamalıyız?

Etkinliğin açılışını ve ilk konuşmasını ekibimizden Ahmet Erşanlı gerçekleştirdi. Ahmet sunumunda neden daha erişilebilir hizmet ve ürünler tasarlamamız gerektiğini global istatistiklerle anlattı. Bu bilgilere göre; dünyada 1 milyara yakın engelli birey yaşıyor ve ülkemizdeki engelli bireylerin toplam nüfusumuza oranı %17 seviyesinde. Erişilebilir tasarım standartlarından da bahseden Ahmet, bu doğrultuda kullanılabilecek ipuçları da aktardı.

 

Global Bir Ürün Tasarımında Karşılaşılan Zorluklar

WUD’un 2. konuşmacısı “Dijital Deneyim Dağıtım Platformu” Insider ekibinden Semih Özkoç idi. 20’ye yakın ülkede operasyonu olan yerli girişimin Ürün Tasarımcısı olan Semih, birçok tasarım projesinde karşılaştıkları sorunları ve bunları aşmak için uyguladıkları yöntemlerden bahsettiği sunumunda oldukça kritik yöntem ve bilgiler paylaştı.

Bir UX Research Çalışmasının Ölçeğini Büyütmek

Etkinliğin 3. konuşmacısı, UX Researcher Neşe Gündüz, ABD’de UBER için gerçekleştirdikleri Kullanıcı Deneyimi araştırması projesinde uyguladıkları yöntem ve metodolojilerden bahsetti. Oldukça verimli bir oturum gerçekleştiren Neşe, “Norman Kapıları” konulu bir mini Donald Norman videosuna da sunumunda yer verdi.

Geniş Kitleli Platformlardaki UX Tasarım Mücadeleleri

WUD2017’nin son konuşmacısı Doğuş Yayın Grubu’ndan Nasibe Sağır oldu. Grup bünyesindeki birçok web platformu için Head of Product görevini gerçekleştiren Nasibe, bu platformların tasarımlarında karşılaştıkları sorun ve buldukları çözümleri aktarırken, hatadan öğrenme yaklaşımlarından ve kullanıcı geribildirimlerine verdikleri değerden bahsetti.

Oldukça keyifli bir ortamda, gayet verimli bir 2 saat geçirmemizi sağlayan etkinliğin organizasyonu ve davetleri için UXPAistanbul ile Doğuş Yayın Grubu’na ve katkıları için tüm konuşmacılara UXservices ekibi olarak teşekkür ederiz!