Skip to main content

Geçtiğimiz hafta, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı ve Kullanılabilirlik Testi konularından bahsetmek üzere İstanbul Aydın Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün davetlisiydik. Konuya çok ilgili ve meraklı genç bir kitle ile birkaç saatlik çok verimli bir buluşma gerçekleştirdik.

Ekibimizden Ahmet Erşanlı ve Zeynep Kuzhan’ın verdiği 2 saatlik seminerin ardından Üniversite’nin VR gözlükler, 3D yazıcılarla donatılmış VR Laboratuvarında bir uzman görüşü workshop’u gerçekleştirdik.

Teknolojiyle içli dışlı olan bu yenilikçi, dinamik, yaratıcı öğrencilere sektörümüzden değerli bilgiler aktardık; yerel-global trendlerden ve bu alandaki gelişmelerden bahsettik. Kullanıcı deneyimi, kullanılabilirlik, kullanılabilirlik testi ve kariyer alanında onları geliştirebilecek fikirler, kaynaklar paylaştık. Ayrıca kullandığımız metodolojilerden ve sektör hakkında daha net fikir edinebilmeleri için bazı projelerimizdeki işleyişlerimizden kesitler sunduk.

Workshop’ta Nielsen’ın temel kullanılabilirlik kriterlerini baz alarak öğrencilerden bu kriterleri göz önünde bulundurarak spesifik bir siteyi test etmelerini sağladık. Kullanılabilirlik bulguları ve çözüm önerileri sunan öğrencilerin sonuçlarını değerlendirerek bilgi ve eğlence dolu saatler geçirdik.

Davetleri ve ilgileri için İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

blank